Navicon

Advocatenkantoor
Erpe-mere

U bent gedagvaard? Wat nu?

Als u moet verschijnen voor de politierechtbank of de correctionele rechtbank, heeft u wellicht enkele vragen over wat er u te wachten staat.
Een advocaat kan u duidelijkheid geven over de volgende stappen.

Wat is een dagvaarding?

Een dagvaarding is een schriftelijke oproep om in de rechtbank te verschijnen. Het is een officieel document en het eerste processtuk in een civiele of strafrechtelijke procedure. In de dagvaarding leest u waar de zaak over gaat en wat de gronden zijn waarop de eis gefundeerd is.

Inhoud dagvaarding

In de dagvaarding vindt u terug waarom u en op welke gronden u wordt aangesproken.
U vindt er ook de datum van de inleidingszitting.
Van zodra u een dagvaarding ontvangt, is het aangewezen dat u ons zo snel mogelijk contacteert. Wij zullen vervolgens contact opnemen met de raadsman van de eisende partij teneinde hem te verzoeken hun bewijsstukken over te maken.